Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

FERRARI FF: Η ΠΡΩΤΗ 4Χ4

Στο... τριπάκι της τετρακίνησης μπαίνει η Ferrari, με ένα καινούργια supercar (δια χειρός Πινινφαρίνα) που θα παρουσιάσει στο προσεχές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Το μοντέλο έχει την ονομασία FF (από τα αρχικά των λέξεων Ferrari Four και αναμένεται να αποτελέσει αντίπαλο δέος για τις τετρακίνητες Lamborghini.
 Το πρώτο τετρακίνητο μοντέλο της Ferrari αναμένεται να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του δημοφιλούς 612 Scaglietti. Με το μήκος να φτάνει τα 4,907 μέτρα, οι άνθρωποι της Ferrari κάνουν λόγο για ένα 4θέσιο supercar με ικανοποιητικούς χώρους για τους επιβάτες. Παράλληλα, ο χώρος αποσκευών φθάνει τα 450 λίτρα (800 λ. με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα) και, είναι ο κορυφαίος που είχε ποτέ αυτοκίνητο της Ferrari. Βλέπετε, οι καιροί άλλαξαν και, πέρα από την εμφάνιση, τις επιδόσεις και την οδηγική απόλαυση, οι αγοραστές ζητούν και άλλα πράγματα. 

Ο κινητήρας που κινεί την Ferrari FF είναι ένα 12κύλινδρο σύνολο σε σχήμα V, με κυβισμό 6.262 κ.ε. Η μεγίστη ιπποδύναμη του μοτέρ φθάνει τα 660 άλογα στις 8.000 στροφές ενώ η μεγίστη τιμή της ροπής είναι 69,6 κιλά και εμφανίζεται στις 6.000 σαλ. 

Για την μετάδοση της κίνησης σε όλους τους τροχούς φροντίζει ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσειςΗ ανάρτηση της FF εξοπλίζεται με μαγνητορεολογικά αμορτισέρ που προσαρμόζονται αυτόματα στις συνθήκες. Τα φρένα περιλαμβάνουν κεραμικούς δίσκους της Brembo. 

Όπως ανακοίνωσε η «σκουντερία» η νέα FF θα επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ. / ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα ενώ θα αναπτύσσει τελική ταχύτητα 335 χλμ. / ώρα. Και όλα αυτά με μέση κατανάλωση 15,4 λίτρων στα 100 χλμ.

















sport24.gr

Topnews: