Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Δεν μπαίνει στο αρχείο η υπόθεση φοροδιαφυγής του Μέσι

Δικαστής απέρριψε σχετικό αίτημα και οι κατηγορίες εις βάρος του Αργεντινού φορ παραμένουνΤο ενδεχόμενο ο Λιονέλ Μέσι να περάσει από δίκη για φοροδιαφυγή παραμένει ανοικτό μετά την απόφαση δικαστή από τη Βαρκελώνη ο οποίος απέρριψε το αίτημα της Εισαγγελίας για αρχειοθέτηση των κατηγοριών για φοροδιαφυγή εις βάρος του Αργεντινού φορ και του πατέρα του.
Ο Μέσι πλήρωσε ένα ποσό ζητώντας η υπόθεση να μπει στο αρχείο αλλά ο δικαστής δεν πείστηκε και ζήτησε ο Αργεντινός να δώσει εξηγήσεις στο δικαστήριο. Συγκεκριμένα, ο δικαστής από το διαμέρισμα Γκαβά της Βαρκελώνης κρίνει πως "υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις πως ο παίκτης θα μπορούσε να γνωρίζει και να συναινέσει στη δημιουργία και τη διατήρηση μιας πλασματικής εταιρικής δομής με αποκλειστικό στόχο την αποφυγή της τήρησης των φορολογικών υποχρεώσεων από έσοδα που προέρχονται από την εκμετάλλευση των δικαιωμάτων της εικόνας του".
Έτσι, δεν αποκλείεται ο Μέσι να κληθεί, ενώπιον του δικαστηρίου, να δώσει εξηγήσεις για τρία αδικήματα κατά της ισπανικής δικαιοσύνης που αφορούν φοροδιαφυγή από το 2007 έως το 2009.

Topnews: