Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Χωρίς σχέδιο πτήσης πετούσε το αεροπλάνο που συνετρίβη στη Σπάρτη

Για πολύ σοβαρές παραλείψεις του χείριστη κάνει λόγο η Υπηρεσία Πολιτικής ΑεροπορίαςΓια πολύ σοβαρές παραλείψεις του χείριστη του μικρού αεροσκάφους που συνετρίβη το πρωί του Σαββάτου έξω από το αεροδρόμιο του Πυρί στη Σπάρτη κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή της, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Συγκεκριμένα, ο χειριστής του μοιραίου αεροσκάφους δεν είχε καταθέσει σχέδιο πτήσης, απογειώθηκε από πεδίο που δεν είναι αδειοδοτημένο για πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών, ενώ ταυτόρονα ουδέποτε επικοινώνησε με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Νεκροί είναι και οι δύο επιβαίνοντες στο αεροπλάνο.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι δύο επιβαίνοντες προσγείωσαν το αεροσκάφους, τύπου AVENTURA, στην πίστα του εκτός λειτουργίας αεροδρομίου Σπάρτης. Στη συνέχεια, κατά την διαδικασία απογείωσής και πιθανότατα από λάθος χειρισμό δεδομένου ότι έχει ανοίξει το αλεξίπτωτο του αεροσκάφους, κατέπεσαν 15 μέτρα έξω από την περίφραξη του αεροδρομίου.
Στο σημείο του δυστυχήματος έχουν μεταβεί εκπρόσωποι της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, οι οποίοι θα ερευνήσουν τα αίτια της τραγωδίας.
Ολόκληρη την ανακοίνωση της ΥΠΑ:
Σε συνέχεια του ατυχήματος που συνέβη στη πτήση αμφίβιου υπερελαφρού αεροσκάφους, τύπου AVENTURA, ιταλικού νηολογίου, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοινώνει τα ακόλουθα:
1) Το αεροσκάφος απογειώθηκε από πεδίο, μη αδειοδοτημένο από την ΥΠΑ, για πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών.
2) Δεν κατετέθη, από τον υπεύθυνο για την πτήση χειριστή, σχέδιο πτήσης, ως όφειλε.
3) Δεν υπήρξε καμία επικοινωνία με την Υπηρεσία μας.
4) Στον τόπο του ατυχήματος, μετά από συνεννόηση με την ΥΠΑ, μετέβησαν ήδη, εκπρόσωποι της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, αρμόδιας για την διακρίβωση των συνθηκών και αιτιών του ατυχήματος.
5) Η Διοίκηση της ΥΠΑ εκφράζει τα συλλυπητήρια της, στους οικείους των θυμάτων.
Πηγή:skai.gr

Topnews: