Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Μπέρδεψαν νεκρό Ισραηλινό στρατιώτη με... πρωταγωνιστή των Jackass

Σε μια γκάφα ολκής υπέπεσε η νεοζηλανδέζικη εφημερίδα «'The New Zealand Herald», με ένα εκτενές αφιέρωμα για την ιστορία ενός νεκρού στρατιώτη που ονομάζεται Γκάι Μπόιλαντ.Ο 21χρονος Ισραηλινός στρατιώτης που είχε καταγωγή και από τη Νέα Ζηλανδία σκοτώθηκε στις συγκρούσεις της Παρασκευής στη Λωρίδα της Γάζας και οι συντάκτες είχαν προετοιμάσει ένα αφιέρωμα στην ιστορία του και τη δραματική εξέλιξη. Ο νεαρός θα ολοκλήρωνε τη θητεία του σε τρεις μήνες και είχε προγραμματίσει την επιστροφή του στη Νέα Ζηλανδία.
Εκτός από το αφιέρωμα, το μισό πρωτοσέλιδο ήταν αφιερωμένο στον στρατιώτη με μια μεγάλη φωτογραφία του σε περίοπτη θέση. Κάπου εκεί όμως... τα μπέρδεψαν.
Στην πραγματικότητα, η φωτογραφία δεν ήταν του Μπόιλαντ, αλλά του διάσημου συμπρωταγωνιστή των κινηματογραφικών Jackass, Ράιαν Νταν ο οποίος είχε πεθάνει πριν τρία χρόνια και φυσικά δεν είχε καμία ανάμειξη στην ιστορία.
Όταν η γκάφα αποκαλύφθηκε, η εφημερίδα έσπευσε να απολογηθεί λέγοντας ότι οι συντάκτες του άρθρου προμηθεύτηκαν φωτογραφίες για την ιστορία τους από την προσωπική σελίδα του νεκρού στρατιώτη στο Facebook. Eκεί εντοπίστηκε και η φωτογραφία του ηθοποιού την οποία είχε δημοσιεύσει και χρησιμοποιήσει παλιότερα ως φωτογραφία προφίλ Μπόιλαντ. Οι συντάκτες δεν αναγνώρισαν τον ηθοποιό και θεώρησαν πως η φωτογραφία απεικόνιζε τον πρωταγωνιστή της ιστορίας τους oπότε και χρησιμοποίησαν αυτή τη φωτογραφία για το εξώφυλλό τους.
Ο διευθυντής της εφημερίδας Shayne Currie με μια δημόσια συγνώμη διαβεβαίωσε πως κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί.

Topnews: